Cerita Bahasa Jawa Humor





Cerita Bahasa Jawa Humor ini saya sajikan  sedemikian rupa semata-mata untuk menghibur, apa bila terdapat nama / tempat yang sama  itu semua tidak disengaja /hanya kebetulan saja. Untuk itu saya hanya bisa minta maaf kalo ada kata-kata yang kurang enak di baca , saya hanya lah manusia biasa yang gak luput dari kesalahan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cerita ini terserah mau dikasih judul apa? yang jelas ini cerita tentang murid dan guru
lanjuuuuuuuuuuuutt.............

Bu guru Paijem nerusne ngajar murid-murid STM Pekok Jaya sing murite podo pinter gawe ukoro

Paijem :"Anak-anak, yen mau wis bahas masalah potensi bencanane, saiki tekan penanggulangan lan pencegahane,,?
wis podo paham?"

Paijo : "Dereng Bu! Diajari ae durung wis kon paham, dasar guru edan"

Paijem :"Wooo bocah wedhus! Gurune diunekne edan, sopo jenengmu?"

Paijo : "paijo bu!"

Paijem :"Pantesan gathel, wong kowe paijo londo,
wis kono,,, ngadek neng ngarep
nganggo sikil telu!"

Paijo :"Hah? Sikilku mung loro bu"

Paijem :"Sikil tengahmu gunakno jagrak, kok yo ra ngutek kowe ki"

Paijo :"Guru gapleki! Sikil tengah ki dudu kanggo ngadek,,,
tapi ngadek dewe"

Paijem :"Ndang dilakoni! Kakean ngomong kowe,,,
Wis saiki kowe paiman,,, pencegahan lan penanggulangan yen ono angin ribut opo?"

Paiman :"Menghindari pepohonan bu! Resiko ketiban jambu"

Paijem :"Halah nak jambu ki yo ora beresiko To man..."

Paiman :"Woo bu guru goblok, yen jambu sak wit e pora yo modar?"

Paijem :"Wooo bocah g tau mangan bangku sekolahan yo"

Paiman :"Emang GUE RAYAP gitooo? Plis dweeeeh"

Paijem :"Huh,, bocah kok podo edan,,,, jebolan RSJ kabeh tibake,,,
kowe paidi, pencegahan tanah longsor opo?"

Paidi :"Tidak boleh menggunduli hutan bu!"

Paijem :"Pinter, trus,,,?"

Paidi :"Angsale potong SASAK karo gaya MOHAWK bu"

Paijem :"Wooo ancen podo wae kowe ki, utekmu yo longsor jebule,,,
Wis sing terakhir menanggulangi banjir opo Jo paijo,,,? G usah cengengesan neng ngarep kowe..."

Paijo :"Gampang bu, teng pundi-pundi sampun podo ngerti yen menanggulangi BANJIR ki Nganggo SOFTEK!!! Kersane ra BANJIR"

Paijem : Plaaaakkkkk!!![nempeleng raine paijo].
Kowe ki jo,, njawab peng loro jawabane podo g mbeneh kabeh...

Paijem nyincingne roke,
Nyopot SOFTEK e kanggo nyumpel congore paijo..


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yang satu ini ceritanya Tentang liburan di Hotel
Lanjuuuuuuuuuuuuuuuuuut..........

Paijem ngenteke dino prey ne berjemur neng nduwur atep hotel panggonane nginep. paijem nganggo klambi renang pas dino ke siji ne.Pas dino keloro, paijem mikir, g bakalan ono sing ndelok neng nduwur kene., mulo paijem nyepot klambi renange. lg wae mulai berjemur, ujuk2 paijem krunggu suoro wong mlayu nuju neng tempate. paijem langsung murep, trus cepet2 awake bagian mburi ditutupi nganggo anduk tok.

"Sepurane mbak, " [pegawe .gotel ngomong karo ngos ngosan mergo keselen munggah tonggo] "

Pegawe hotel : hotel iki ora kabotan nak sampaian berjemur neng atepe, nanging kulo luwih ngregani nak sampean nganggo klambi renang koyo wingi nane.

Paijem :"
"Lho, genio ?
"Kan g ono sing iso ndelok aku neng nduwur kene, opo meneh aku nganggo andok kanggo nutupi geger ku....

Pegawe hotel :
"ora ngono mbak, [karo rodo isin] "nanging sampean berjemur neng nduwur ruang mangan hotel iki sing...
.
.
.
.
.
.
.

.
TEMBUS PANDANG....
Deloken tamu2 ku ngiler kabeh sak ember mergo ngerti apem gosonge sampean karo tabung gas kebar sekilo,

Paijem langsung isin banjur cepet2 nganggo anduk trus mlumpat soko atep hotel....


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Selanjutnya Kisah Paijo lagi ngadu nasib di Jakarta
Lanjuuuuuuuuuuuuuuuuu..........

"Ceritane paijo lg lulus sekolah, pengen golek kerjo neng kuto metropolitan, neng jakarta..
Akhire melu sedulure neng jakarta daerah rawang mangun arane paiman.
Paijo mangkat numpak bis tkan jakarta di jemput karo paiman numpak mtor..."

Paijo : man... Uuueeediaan man,,, omah kok guuuuede gede koyo ngene [nggumun]

Paiman : ojo ngetok2i nak kampungan to kowe jo. Ngisin2i aku..

Paijo : man.. Man.. Gembluuuoong.. Awan2 kok lontene uuuaaaakehe eram, huuaayuuu ayu pisan...

Paiman : lonte matamu picek kuwi jo. Wedokan jakarta memang koyo ngono kumi nak klambenan, pupune dik ler kabeh, klambine mencotot kabeh ngasi ketok bentuk awake, dandanane ngalahke si paijem lonte sing ndek kampung,,, menor menor kabeh...

Paijo : tp yo g popo man,,, biso nggawe ngisoranku atos... Hahaha...

Paiman : ooo dasarrr rai rai cawet...

"Pas wis tkan kontrakane paiman wong loro mau leyeh2 trus turu... Tangi2 bar magrib,"

Paijo : man... Wetengku luwe man, enek badokan g man..

Paiman : aku g masak jo.. Tuku neng warung ngarep wae yok...

"Wong loro mau banjur neng warung tuku badokan..."

Paijo : jiiianncoook man...
Warung neng kene uuuuuaapik- uuaaapik yo man..
G koyo warung neng kampung..

Paiman : rasah nggumun koyo ngono kuwi to. Ndeso pol kowe jo...

Paijo : biyoh biyoh,,,
Ombenane yo enak tenan man, kecut2 legi piye no rasane...

Paiman : ombenan opo to jo..?
aku durung pesen ngombe,,,

Paijo : lhaa iki sing neng manggkok sing enek jeruk nipise...

Paiman : oalah jo jo... Nak guuuobllok ojo nemen2 to..
Kuwi banyu kobokan kanggo isoh nak arep mangan ko...

Paijo : hahh tenane man..
Tpi g masalah... Enak soale... Tak enteke yo man....

"Paiman langsung nyekel paijo, banjur diseret bali mergo isin"


---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Berikutnya Paijo Kursus Bahasa Sunda
Lanjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut...............

Ceritane paiman ki wong asli karawang sing pindah omah neng madiun amergo wong tuane enek bisnis neng madiun suwene wis 7 tahun. Paiman wis lancar boso jowo.
Neng madiun, paiman koncoan karo bocah asli madiun arane Paijo sing kerjane tukang golek rosok,
Pas lg golek rosok paijo ketemu paiman...

Paiman : lg opo Jo kowe ki... kok nggowo karung..

Paijo : biasa Man.... kejaan sak bendino, golek larahan...

Paiman : g popo jo sing penting halal,

Paijo : yoyoi man,
Man biyen awakmu asli karawang yo...

Paiman : iyo emange ngopo jo....?

Paijo : Ajari boso sundo aku man...

Paiman : kanggo opo to jo.. Neng kene kan g ono wong sundo...

Paijo : halah... Beng ngerti boso asline karawang, aku kan g tau krungu...

"Banjur paijo lan paiman lungguh neng angkruk karo ngajari paijo boso sundo..."

Paijo : boso sundone NGAREP opo yo man...?

Paiman : HAREUP jo...

Paijo : ooo... Meh podo yo.,,,
Nak MBURI opo man...

Paiman : TUKANG jo..

Paijo : tukang opo kuwi,, tukang kayu , tukang ngutil, tukang mangan opo tukang kawin, hahahaha

Paiman : emang ngono kuwi Jo,, g usah nguyu koe lah(rodo mangkel)

Paijo : yo yo man.,.. G sah nesu lah.. Nak bahasa sundane TANGAN opo man...

Paiman : LEUNGEUN Jo...

Paijo : meh podo meneh iki man...
nak jowo kan lengen... G bedo adoh yo tibake...
Nak sundone SIKIL opo Man...

Paiman : SAMPEAN jo...

Paijo : asemm tenan kowe ki,,, malah ngelokno aku koyo sikil...
Boso sundone SIKIL ki opo su...

Paiman : dikandani SAMPEAN kok....

Paijo : Raimu man,,, sanajan ambuku koyo jempol sikil tp kowe nak ngomong sing penak man.... (mulai mesu)

Paiman : lha piye to Jo.

Paijo : aku tekok pisan meneh, opo sundone sikil(Paijo ngandek karo emosi tingkat kabupaten)

Paiman : SAMPEAN jo

Paijo : Assuu kowe man, aku tekok apik 2 malah nglecehke aku koyo sikil (paiman di tempeleng ndase nganti njepalik glezetan neng lemah

Paiman : salah ku opo to jo ( karo matane abang ameh nangis)

Paijo : Ra sah kakean cangkem leee,, (karo ngruduki sirahe paiman nganggo karung adah rosokan)

Sundo:
Sikil = Sampean




Perselingkuhan.......
Lanjuuuuuuuuuuuuuuuuuuut..........

Awan iku Sardot apel neng omahe JUMINTEN ...

Sardot : Ayank jum...(ngelus2 tangane juminten)

Juminten : pripun mas...(sandaran pundak'e sardot)

Sardot : tresnaku karo kowe soyo suwe soyo tambah lengket dik...

Juminten : emange mbok wenehi lem opo mas,kok iso lengket??

Sardot : lem kertas dik....muehehehehheh

Naliko lagi jawil-jawilan karo juminten,,ujug2 adine Juminten sing jenenge Mukri mulih sekolah...

Mukri : BADAAALAAAAAAA....!!!! (karo mbengok)

Mergo kaget Sardot karo Juminten tibo jempalik soko kursi..

Juminten : DASAAR BOCAH EDAAN...GAWE KAGET WAE..(ngelus2 bokonge sing lara)

Mukri : wuekekekekekek.....salahe awan2 kok pacaran..LHOOH..PACARMU ISIH MAS SARDOT Mbak??

Juminten : yo isihlah...emange ngopo??

Mukri : tak kiro wes putus...sebab pas dino minggu kae,,aku ngerti mas Sardot dolan neng Taman karo...

Juminten : Karo sopo kri??? (mbengok)

Mukri : karo cewek mbaak...

Juminten : SAAARRRRDOOOOTT...!!!! (mencak2)

Sardot : aanuuu...jum...iku anak'e pakdheku...yakin wes..

Mukri : mosok anak'e pakdhene tangane digandeng trus mbak...

Juminten : SAAARRRDOOOOTTT...!!!!! (siap2 ngamuk)

Sardot : aaanuu...iku mergo tangane keseleo dadi tak pijeti...tenan jum..

Mukri : trus lebare iku karo rangkulan mbak..

Juminten : JEBUL APIK KELAKUANMU YEN NENG NJOBO YO??? (ngungkal parut)

Sardot : kosek dik ...iki perlu dijelasne..

Juminten : NENG NGAREP KOWE MANIS TAPI NENG MBURIKU KOWE MANCAL...hiks...hiks...(ngeker2 atap gendheng)

Sardot : dik...aku mung...

Juminten : LARA MAS ATIKU MBOK KHIANATI NGENE...huaaa...huaaaa..(njambak rambute sardot)

Sardot : wuadooohhh....tapi dik...

Mukri : alah mbak..wes ojo percoyo karo wong kuwi,,sebab aku yo weruh adegan slanjute luwih hot mbak..

Juminten : emang opo adegan slanjute kri? (karo nyokot kupinge sardot)

Mukri : aku ngintip adegan selanjute..

Juminten : IYO....OPO ADEGANE KRI...(siap2 nyabetne parut)

Mukri : adegane yoiku........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.......BERCINTA ALA ICIK2 EHEM KOYO SING MBOK LAKONI KARO MAS SODRON PAS NENG KAMAR WINGI KAE LHO MBAK...
.
.

Juminten : (njungkel kelumah lumah trus tangi mlayu neng kebon)

Sardot : OPOOOOOO???????? KOWE ICIK2 EHEM KARO SODRON JUUM...??? HOOOYY...OJO MLAYU KOWE JUUM...(njupuk sapu)

 



 Lucu kan?, mudah2 han dapat ngilangin stres........